Echipa de Tranziție Juridică a BERD

Echipa de Tranziție Juridică (LTT) face parte din Biroul Consilierului General și este compusă dintr-un grup de avocați, fiecare cu un domeniu specific de expertiză juridică. LTT supraveghează punerea în aplicare a Programului de Tranziție Juridică (LTP), care reprezintă inițiativa BERD de a contribui la îmbunătățirea climatului investițional în economiile în care aceasta investește, contribuind la crearea unui mediu juridic prietenos cu investitorii, transparent și previzibil.

În cadrul LTP, avocații BERD identifică impedimentele legale și de reglementare pentru investiții, în economiile în care BERD investește și ajută la proiectarea și implementarea reformelor necesare pentru a elimina aceste obstacole. În cadrul LTT, dezvoltarea paginii web a fost condusă de Consilierul Senior Catherine Bridge Zoller.

Pentru mai multe informații faceți clic aici.

Guvernanța corporativă a BERD

 

Parte a Departamentului de Economie, Politici și Guvernanță al BERD, echipa de Guvernanță și Afaceri Politice (GPA) conduce activitatea Băncii privind consolidarea guvernanței economice - reguli și instituții care sunt esențiale pentru funcționarea eficientă atât a sectorului public, cât și a celui privat - în cadrul țărilor în care BERD investește. Aceasta implică sprijinirea guvernelor pentru a dezvolta și implementa politici și inițiative transparente, previzibile și favorabile întreprinderilor, care permit sectorului privat să crească, iar investițiile să prospere. GPA sprijină, de asemenea, înființarea și funcționarea instituțiilor - de la Consiliile Economice și Ombudsmanii pentru Afaceri până la Agențiile de promovare a Investițiilor și Camerele de Comerț - care oferă asistență și asigură încrederea antreprenorilor și investitorilor pentru a face afaceri.

În cadrul GPA, dezvoltarea paginii web a fost condusă de Directorul Asociat Hester Coutanche.

Pentru mai multe informații faceți clic aici.

Finanțarea și dezvoltarea IMM-urilor de către BERD

 

Echipa de Finanțare și Dezvoltare a IMM-urilor (IMM F&D) supraveghează implementarea Inițiativei pentru Întreprinderi Mici a BERD (SBI), o inițiativă strategică care integrează instrumentele pe care BERD le oferă pentru a sprijini IMM-urile. SBI oferă împrumuturi și investiții prin instituții financiare și facilități de partajare a riscurilor, în același timp noi finanțăm direct și afacerile mici.

SBI oferă, de asemenea, IMM-urilor sfaturi despre cum să fie inovativi și să crească, iar noi colaborăm cu factorii de decizie politică pentru a crea un mediu în care IMM-urile să poată avea succes. În cadrul programului de F&D a IMM-urilor, dezvoltarea paginii web a fost condusă de Directorul Simone Zeh Atanasovski.

Pentru mai multe informații faceți clic aici.

Oficiile rezidente ale BERD, Consultanța pentru Micul Business (ASB) și Consiliile Economice

 

Pregătirea îndrumărilor orientate pentru Georgia, Moldova și Ucraina nu ar fi putut fi posibilă fără sprijinul deplin oferit de oficiile rezidente ale BERD din Tbilisi, Chișinău și Kiev și de echipele locale ale grupului Consultanța pentru Micul Business (ASB). În Georgia am fost susținuți în continuare de către Secretariatul Consiliului Investitorilor și în Moldova de către Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru.

Sprijinul lor neprețuit a facilitat consultările și cooperările fără probleme cu autoritățile locale și organizațiile de afaceri și obținerea unei înțelegeri profunde a nevoilor IMM-urilor din fiecare țară în mod particular.

Serviciile Lingvistice ale BERD

 

Unitatea de Servicii Lingvistice (LSU), care face parte din Biroul Secretarului General (OSG), oferă servicii esențiale de traducere, revizuire, interpretare și transcriere, precum și consiliere lingvistică în sprijinul activităților instituționale, operaționale și de sensibilizare ale BERD. Limbile vizate sunt engleza, franceza, germana și rusa (limbi oficiale ale BERD), precum și limbile ale națiunilor acționarilor BERD.

În cadrul LSU, dezvoltarea versiunii în limba rusă a paginii a fost condusă de Yuri Bobrov, Director Asociat, Conducătorul Serviciilor Lingvistice și Natalia Binert, Ofițer Principal pentru limba rusă, susținută de o echipă de furnizori externi.