Producătorii mici adesea vor întimpina dificultăți din cauza faptului că efectuează comenzi relativ mici de resurse și materie primă de la furnizorii lor. Acesta a fost cazul unei afaceri mici de producere a alimentelor.

Unii furnizori mai mari aveau o politică de a percepe taxe suplimentare în cazul cantităților mici, sau  costul ambalării și livrării era același ca și în cazul cantităților mari, sau de a nu acorda prioritate comenzilor mici, fapt care duce la  timp de livrare mai mare. 

Tarifele erau prea înalte pentru proprietara unei întreprinderi mici. Aceasta s-a adresat furnizorului său în căutarea opțiunilor alternative. Furnizorul i-a răspuns că nu poate propune o ofertă mai bună fără a suferi pierderi de profit, însă i-a spus despre alți producători din regiune cărora le furnizează.

Proprietara a contactat o organizație locală de IMM-uri pentru a afla lista de mici producători. Proprietara a decis să grupeze comenzile individuale mici într-o singură comandă mai mare pentru a reduce costurile pentru toți și pentru a beneficia de reduceri suplimentare disponibile pentru comenzile mai mari.

Ea a contactat alte IMM-uri și aceștia au acceptat să-și grupeze comenzile. Astfel, termenul livrării a fost redus pentru toți,  cantitatea minimă pentru livrarea rapidă  fiind întrunită. De asemenea, condițiile de plată s-au îmbunătățit prin extinderea numărului de zile oferit  pentru efectuarea plății și fără necesitatea unui avans saua unei garanții bancare.